Onderzoek naar CBD in het algemeen

Dit gedeelte gaat in op het algemene wetenschappelijke onderzoek naar cannabis gebruik die geen betrekking heeft op een bepaalde aandoening in het bijzonder.

Marijuana Use and Mortality (1997)
Dit onderzoek was enorm, gefinancierd door de American National Institute in Drug Abuse. Ontdekt werd dat het gebruik van cannabis geen aanzienlijke toename veroorzaakt in het waarschijnlijke sterftecijfer (dood). Geconcludeerd werd dat elk risico op overlijden, geassocieerd met cannabis, werd veroorzaakt door het gelijktijdige gebruik van tabak. Gepubliceerd in de American Journal of Public Health.

Lees onderzoek

Does Marijuana Use Have Residual Adverse Effects on Self-Reported Health Measures, Socio-Demographics or Quality of Life? A Monozygotic Co-Twin Control Study in Men (1997)
In dit onderzoek werd beoordeeld wat de effecten zijn van zwaar en langdurig gebruik van cannabis op jonge volwassenen. Door het gebruik van identieke tweelingen, waarvan er een zwaar gebruikte en de ander niet, werd ontdekt dat het gebruik van marihuana geen aanzienlijke negatieve gevolgen heeft voor geestelijke of lichamelijke gezondheid, veranderingen in maatschappelijke demografie of de kwaliteit van het leven. Gepubliceerd in het tijdschrift Addiction.

Lees onderzoek

Reassessing the Marijuana Gateway Effect (2002)
Dit onderzoek had als doel te onderzoeken of marihuana echt een springplank is naar hardere stoffen. Pro-verbod activisten zullen omschrijven hoe statistieken erop wijzen dat het waarschijnlijk is dat personen die marihuana gebruiken eerder overstappen op hardere drugs dan personen die nooit eerder gebruikten. Ontdekt werd dat het waarschijnlijker was dat er een onderliggend verlangen was om drugs te gebruiken en cannabis is eenvoudiger beschikbaar. Personen met deze aanleg zullen waarschijnlijk naar de hardere drugs grijpen, of ze nu cannabis gebruikten of niet. Gepubliceerd in het tijdschrift Addiction.

Lees onderzoek

Marijuana and Medicine: Assessing the Science Base (1999)
Onderzoek schetste hoe er een grote wetenschappelijke basis was die het gebruik van marihuana voor medische doeleinden ondersteunde en dat er maar weinig effectieve, alternatieve behandelingen zijn voor diegenen die lijden aan chronische aandoeningen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Institute of Medicine in opdracht van het White House. De overheid hoopte dat de uitkomst negatief zou zijn en koos ervoor het geheel te negeren toen het niet in hun voordeel uitpakte. Als gevolg hiervan, stapte John A. Benson, de co-auteur van het onderzoek, met het onderzoek naar de New York Times, bewerend dat de overheid liever hoopte dat het onderzoek nooit had plaatsgevonden, dan toegeven dat het nuttig kon zijn voor het volk. Gepubliceerd door de National Academy Press.

Lees onderzoek

Informing America’s Policy on Illegal Drugs: What We Don’t Know Keeps Hurting Us (2001)
Dit verslag beschrijft hoe verboden en de oorlog tegen drugs het drugsgebruik niet zullen stoppen. Federale gegevens over drugsgebruik werd geanalyseerd, uitgevoerd door de National Research Council, in opdracht van het White House. Het bleek dat er “weinig duidelijk verband tussen de ernst van de sancties voor het drug gebruik en de prevalentie of de frequentie van het gebruik”. Dit suggereert dat er geen bewijs is dat het verbod heeft gewerkt. Gepubliceerd door de National Academy Press in Amerika.

Lees onderzoek

The Limited Relevance of Drug Policy: Cannabis in Amsterdam and San Francisco (2004)
Dit onderzoek werd uitgevoerd als een samenwerkingsverband tussen Nederlandse en Amerikaanse wetenschappers, ondersteund door de National Institute of Drug Abuse. Het doel was de verschillen te ontdekken tussen cannabis gebruik in San Francisco, waar recreatief gebruik illegaal is, en Amsterdam, waar recreatief gebruik is toegestaan. Er werd ontdekt dat er statistisch geen aanzienlijk verschil is tussen de twee plaatsen, behalve een. Het levenslange gebruik van harddrugs in San Francisco was aanzienlijk hoger dan in Amsterdam, waar het gebruik van marihuana “legaal” is. Dit suggereert dat het verbod het gebruik van marihuana niet stopt, maar ook als een springplank fungeert, waardoor hogere aantallen van harddrugs misbruik ontstaan. Gepubliceerd in de American Journal of Public Health.

Lees onderzoek