Onderzoek naar CBD en Gastro-intestinale aandoeningen

Een gastro-intestinale aandoening is een stoornis waar de darmen normaal lijken, maar niet goed functioneren. Voorbeelden hiervan zijn: Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), Inflammatory Bowel Disease (IBD) en constipatie.

Cannabinoids and the gastrointestinal tract (2001)
Dit onderzoek wilde de effecten van cannabinoïden onderzoeken op het maagstelsel. Ontdekt werd dat de activering van de CB1 receptoren binnen het endocannabinoïdensysteem de productie van maagzuur remde, wat suggereert dat het gebruikt kan worden door personen die hier teveel van produceren en prikkelbare maagsymptomen hebben. Ook werd ontdekt dat er geen negatieve bijwerkingen voor lijken te komen of ontwenningsverschijnselen die worden geassocieerd met het gebruik van cannabis. Gepubliceerd in het tijdschrift Gut.

Lees onderzoek

Differential Expression of Cannabinoid Receptors in the Human Colon: Cannabinoids Promote Epithelial Wound Healing (2005)
In dit onderzoek werd gezocht naar de locatie van de cannabinoïden receptoren binnen de dikke darm om hun functie te bepalen. Ontdekt werd dat cannabinoïden receptoren een gemeenschappelijk kenmerk hebben binnen de dikke darm en dat zij mogelijk een rol spelen in het verminderen van IBD. Gepubliceerd in het tijdschrift Gastroenterology.

Lees onderzoek

Endocannabinoids and the gastrointestinal tract (2006)
In dit onderzoek werd gekeken naar het historisch gebruik van cannabis behandelingen om gastro-intestinale problemen te behandelen en uit te zoeken of cannabis enig effect heeft. Ontdekt werd dat het endocannabinoïden systeem werkt om het maagstelsel te beschermen tegen abnormaliteiten, wat gevolgen heeft voor mogelijke beschikbare behandelingen voor diegenen die lijden aan dit soort aandoeningen. Gepubliceerd in de US National Medical Library of Medicine.

Lees onderzoek

Cannabis use amongst patients with inflammatory bowel disease (2011)
Eerder onderzoek suggereert dat het endocannabinoïdensysteem mogelijk een rol speelt in de preventie en bescherming tegen ontstekingen aan de dikke darm. Via enquêtes, waarin gewoontes werden gevraagd van cannabis gebruik van personen die lijden aan gerelateerde stoornissen, werd ontdekt dat cannabisgebruik een meer positief therapeutisch nut lijkt te hebben en dat meer onderzoek naar de zaak gewenst is. Gepubliceerd in de US National Library of Medicine.

Lees onderzoek