Onderzoek naar CBD en HIV

Human Immunodeficiency Virus (HIV) is een retrovirus die het menselijke immuunsysteem aanvalt en Acquired Immunodeficiency Syndrome (AIDS) veroorzaakt, een aandoening die langzaam het immuunsysteem verslijt, waardoor personen die hieraan lijden meer vatbaar zijn voor levensbedreigende ziektes.

Marijuana as therapy for people living with HIV/AIDS: Social and health aspects (2007)
Dit onderzoek wilde het therapeutisch gebruik van marihuana beoordelen bij HIV patiënten. De conclusie kon worden getrokken dat, ondanks de vele juridische obstakels, veel lijders aan HIV marihuana gebruikten als deel van hun behandelingen en zij leken er positieve therapeutische effecten uit te halen. Gepubliceerd in het tijdschrift AIDS Care: Psychological and Socio-medical Aspects of AIDS/HIV.

Lees onderzoek

Dronabinol and Marijuana in HIV-Positive Marijuana Smokers: Caloric Intake, Mood, and Sleep (2007)
Dit onderzoek erkent de groep lijdend aan HIV als een van de grootste groepen die medicinale marihuana gebruiken, maar beweert dat er geen onderzoeken zijn uitgevoerd om de effectiviteit te vergelijken van het orale gebruik in deze situatie. In vergelijking met een placebo groep werd ontdekt dat diegenen die cannabis gebruikten een verhoogde voedselinname hadden en niet nadelig werden beïnvloed door de high. Gepubliceerd in het Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes.

Lees onderzoek

Short-Term Effects of Cannabinoids in Patients with HIV-1 Infection: A Randomized, Placebo-Controlled Clinical Trial (2003)
Onderzoek schetst hoe marihuana mogelijk invloed kan hebben op het gebruik van andere HIV medicatie. Het doel van het onderzoek was beoordelen of er negatieve gevolgen kleefden aan het gebruik van marihuana. Ontdekt werd dat korte termijn gebruik van marihuana geen gevolgen had voor de virale lading bij deelnemers, wat suggereert dat marihuana geen negatieve effecten levert wanneer het in combinatie met andere medicijnen wordt gebruikt. Gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine.

Lees onderzoek