Onderzoek naar CBD bij Chronische Pijn

Chronische pijn is pijn die langer dan zes maanden duurt. Het is vaak een symptoom van een onderliggende ziekte, zoals kanker of multiple sclerose, maar kan ook worden veroorzaakt door een simpel letsel of infectie. Chronische pijn kan vele vormen aannemen, kan mild zijn of ondraaglijk, en eist langzaam maar zeker een emotionele tol van personen die eraan lijden. Voorgeschreven medicatie kan vaak niet effectief zijn of ongewenste bijwerkingen hebben en daarom is onderzoek gedaan naar cannabis als een pijnstiller.

Smoked Medicinal Cannabis for Neuropathic Pain in HIV: A Randomized, Crossover Clinical Trial (2008)
Dit onderzoek werd uitgevoerd om uit te vinden hoe effectief cannabis kan zijn bij de behandeling van zenuw-gebaseerde chronische pijn, veroorzaakt door HIV. Ze ontdekten dat deelnemers een beter pijnverlichting meldden wanneer ze cannabis gebruikten in plaats van een placebo en dat het zeer effectief was, wanneer het werd gebruikt in samenwerking met andere pijnverlichtende therapieën. Gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychopharmacology.

Lees onderzoek

Dose-dependent Effects of Smoked Cannabis on Capsaicin-induced Pain and Hyperalgesia in Healthy Volunteers (2007)
Onderzoekers in dit onderzoek wilden weten wat de effecten zijn van het roken van cannabis op de pijnbeleving bij personen lijdend aan door capsaïcine geïnduceerde pijn (de stof in chilipepers die een branderig gevoel veroorzaakt in het weefsel waarmee het in contact komt). Ze ontdekten dat diegenen die een gemiddelde dosering rookten, een aanzienlijke pijnvermindering meldden, terwijl diegenen met een hogere dosis een aanzienlijke verhoging meldden in veroorzaakte pijn. Gepubliceerd in het tijdschrift Anesthesiology.

Lees onderzoek

Cannabinoids for treatment of chronic non-cancer pain; a systematic review of randomized trials (2011)
Dit onderzoek wilde graag veranderingen aanbrengen in de gelimiteerde opties voor diegenen die lijden aan chronische pijn. Ze voerden willekeurige proeven uit, waarbij cannabis werd vergeleken met een placebo en de effecten daarvan op pijn. Ontdekt werd, dat personen die cannabis gebruikten een aanzienlijke vermindering in pijn meldden, vergeleken met personen die een placebo gebruikten. Ze ontdekten ook dat er geen serieuze bijwerkingen kleefden aan het gebruik. Samengevat lijkt het erop dat cannabinoïden een effectieve en veilige behandeling zijn voor pijn. Gepubliceerd in de US National Library of Medicine.

Lees onderzoek